arkadaş
iki çocukluk arkadaşı varmış ahmetle hasan yedikleri içtikleri ayrı gitmezmiz kim aç kalsa öbürküsü yedirirmiş bunlar büyümüş ve üniversiteye gitmişler iki arkadaş aynı kızı sevmişler ahmet hasana söylemiş sevdiği kızı hasan şok olmuş ama arkadaşımın sevdiğine bakamam ben deyip aşkından vazgeçmiş ahmet hasana hep seni kardşime isteyeceğim dermiş derken bunların okulları bitmiş ahmet evlenmiş ahmet zengin olmuş hasanın annesi hastalanmış neyi var neyi yoksa satmış fakir kalmış annesi oğlum git ahmetten borç iste o senin arkadaşın verir demiş ama hasan gururuna yediremiyormuş istememiş ama bi gün annesinin ilaçlarına para yetiştiremeyince gururundan vazgeçmiş ve gitmiş ahmetin kapısına ahmet sekretere demiş içeri ne olursa olsun alma sekreterde emir kulu almamış tabikide hasan şok olmuş üzülmüş bizim dostluğumuz bu kadarmıydı die aradan kısa bi zaman geçmiş yanına biraz yaşlı bi adam gelip buna iş teklif etmiş bir kuyumcuda çalışması için hasanda sevinçle kabul etmiş derken bi kaç hafta geçmiş patron buna zam yapmış çok çalışıyorsun diye hasan çok şaşırmış ve bi okadarda sevinmiş işler iyiye gitmeye başlamış maddi durumu fazlasıyla düzelmiş bi kaç hafta sonra bir kız gelmiş müşteri hasan bunu çok beğenmiş kızda beğenmiş kız kendine bilezik almış sonra hasanla görüşmek için bu bilezik sıktı bahanesini bulup bi kaç gün sonra görüşmüş hasan ve kız birbiriyle çok anlaşmış derken ahmet ölmüş hasan üzüntülü ağlayarak ahmetin cenazesine gitmiş orda eski arkadaşı ve ahmetin eşiyle karşılaşmış ahmetin eşi hasana tam size geliyorduk ahmetin kardeşini sana istemeye demiş hasan şok olmuş sonra ahmetin eşi hasana bir mektup vermiş ben ölünce okusun hasan diye miras bırakmış ahmete hasan mektubu okudukça dostum kardeşim diye ağlıyormuş mektupta şöyle yazıyormuş ''kardeşim senin gururlu olduğunu bildiğimden o gün seni içeri aldırmadım umarım affedersin ama sana amcamı getirdim ve sana bir iş buldum kendi çabanla kazan parayı diye ve unutmadıysan kardeşimi sana alacağımı söylemiştim kardeşimi sizin dükkana gönderen bendim ilk görüşte birbirinizi seveceğinizi biliyordum ve öyle oldu kardeşim karıma ve kardeşime iyi bak bay bay'' hasan bi kez daha şok olmuş ve dostunu anarak onun karısı ve kardeşine bakmış SON
|