Yalnız Mesajı Göster
Eski 11-26-2007, 09:15   #1 (permalink)
Üye Bilgileri
violet
Üstad
 
violet kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Oct 2006
Şehir : İstanbul
Yaş: 23
Mesaj: 71,422
Rep Gücü: 2974
Rep Puanı : 290091
Rep Seviyesi: violet Repstarviolet Repstarviolet Repstarviolet Repstarviolet Repstarviolet Repstarviolet Repstarviolet Repstarviolet Repstarviolet Repstarviolet Repstar
Varsayılan 2030'da taşıt sayısı 1.5 milyar, peki ya petrol tüketimi?

Dünya çapında karayollarında bulunan taşıt sayısı 850 milyon adedi buluyor. Bu sayının 2030 yılında 1.5 milyar adedin üstüne çıkacağı tahmin ediliyor. Peki bu sayı petrol tüketimini ne kadar artıracak?






Bu artış devam ederse, dünyada bir günde tüketilen petrol varili sayısının da aynı tarihde yüzde 50 artacağı ve 225 milyon varile çıkacağı düşünülüyor.
Artan karayolu trafiğinden kaynaklanan sorunlara çözüm üretmek üzere, araç ve yedek parça üreticilerinden enerji şirketlerine, araştırma enstitüleri ve mühendislik firmalarından sivil toplum kuruluşlarına kadar karayolu taşımacılığının tüm aktörleri bir araya getiren Challenge Bibendum'un 9'uncusu ÇinŞangay'da gerçekleştirildi.
Michelin tarafından 1998'de başlatılan Challenge Bibendum'da, sürdürülebilir karayolu hareketliliğinin global zorlukları ve teknolojik veya sosyo-ekonomik muhtemel ilerleme yolları üzerinde tartışıldı









Eskiden inSanLar YaLınAyak Gezerken .. AşkLar, AdamakıLLıydı .Şimdi inSanlar YaLın Ayak DeğiL Ama AşkLar Yarım YamaLak.
violet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

violet Kullanıcısına Teşekkur Edenler
erhab (11-26-2007)