Yalnız Mesajı Göster
Eski 11-21-2007, 21:02   #520 (permalink)
Üye Bilgileri
ReDD
..ѕυѕмαктı/r уαzgıм..

ReDD kullanıcısının avatarı

Giriş: Jun 2006
Blog Başlıkları: 36
Rep Gücü: 5917
Rep Puanı : 588823
Rep Seviyesi: ReDD RepstarReDD RepstarReDD RepstarReDD RepstarReDD RepstarReDD RepstarReDD RepstarReDD RepstarReDD RepstarReDD RepstarReDD Repstar

Bir seçim çevresinde kullanılan geçerli oy toplamının onda birine tekabül eden sayı, bütün partilerin ve bağımsız adayların aldıkları oy sayısından ayrı ayrı çıkarılır. Bu çıkarmadan sonra geriye oyu kalmayan siyasi partiler ve bağımsız adaylar üye tahsisinde hesaba katılmaz.

Yapılan çıkarmadan sonra geriye oyu kalan siyasi partilerin ve bağımsız adayların isimleri alt alta, kalan oyları da hizalarına yazılır. Bu sayılar önce bire, sonra ikiye, sonra üçe şeklinde devam edilmek suretiyle o seçim çevresinin çıkaracağı asıl üye sayısına ulaşıncaya kadar bölünür. Elde edilen paylar, siyasi parti ayırımı yapılmaksızın en büyükten en küçüğe doğru sıralanır. Belediye ve il genel meclisi üye tamsayısı kadar üyelikler, bu payların sahibi olan siyasi partilere ve bağımsız adaylara, sayıların büyüklük sırasına göre tahsis olunur.

Son kalan asıl üyelikler için birbirine eşit rakamlar bulunduğu takdirde bunlar, aralarında ad çekmek suretiyle, tahsis yapılır.

b) Siyasi parti adaylarından seçilenler aşağıdaki şekilde tespit edilir :

Hiç "diğerleri" olmadın -ki..

Sanki bu yürek buz tutmuş,
sanki benim değil bu beden
ya da
bu bedenin içinde olan ben değilim.

Sanki ben bitmişim..

Linkleri Sadece Kayitli Uyelerimiz Gorebilir. Uye Olmak Icin Tiklayiniz...
ReDD Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla