Yalnız Mesajı Göster
Eski 11-19-2007, 23:21   #46 (permalink)
Üye Bilgileri
uychar
| ~ EsKi FıRTıNa ~ |

uychar kullanıcısının avatarı

Giriş: Jul 2006
Rep Gücü: 652
Rep Puanı : 64026
Rep Seviyesi: uychar Repstaruychar Repstaruychar Repstaruychar Repstaruychar Repstaruychar Repstaruychar Repstaruychar Repstaruychar Repstaruychar Repstaruychar Repstar
uychar kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla

Bende Kapatılmaması Yönünde Oy Kullanmış İdim Açıklamasına Geçicek Olursam
dtp'yi kapatmak demek, dtp'nin tabanını reddetmek demektir. peki yapılması gereken ne?

yapılması gereken, yaptırımları doğru uygulamak. örneğin geçen bir haber okumuştum. askeri operasyonların ayrıntıları, planları ve sonuçları tüm parti yetkililerine gönderilecekmiş. ancak dtp'ye gönderilmeyecekmiş. bu doğru bir harekettir. bu "siz teröristle işbirliği yapıyorsunuz, o yolu bırakın, siz de dahil olun" demektir

ancak siz bu partiyi kapatma, bu insanları siyaset arenasından uzaklaştırma yolları ararsanız bu insanları yok saymış olursunuz. bundan 20 sene sonra belki de "ılımlı dtp partisi" ile %46 oy alarak iktidara gelirler, yani yalan mı olmadı mı belli ideolojisi olan partileri kapata kapata insanların hayran olduğu popüler bir yaklaşıma dönüşmedi mi ,böyle davranılırsa şahsi kanaatim ne sizin istediğiniz olur, ne de demokratik bir yol izlemiş olursunuz.

eğer dtp'nin pkk ile ilişkisinden rahatsızlık duyuyorsanız bunu halka ve dtp'ye açıklamalısınız. usanmadan açıklamaya devam etmelisiniz. ta ki tabanı da artık dtp'nin pkk ile ilişkisinden rahatsız olana kadar.

ve anlamadığım nokta ise perşembenin gelişi çarşambadan bellidir ,önce fatma kurtulanın eşi dağdaymış haberi yapıldı, ardından kendisi de dağa çıkmış vakti zamanında dendi,eşine maaş bağlanmış dendi sonra nurettin demirtaş'ın asker kaçağı olduğu haberini duyduk, bugüne kadar neyi beklediyseler artık,yahu sanki genelkurmay yeni farketti asker kaçağı olduğunu ya da olmadığını, şimdi de son bomba patlıyor kapatma davası. ee hadepte kapatılmıştı çözüm oldu mu? ne zaman geçmişimizden ders alacağız merak ediyorum.böyle haberler duydukça ahmet türkün bize karşı siyasi linç var söylemine daha bir hak veriyor insan ister istemez.
kaldı ki zaten ilk terör belası bizim başımıza gelmiyor,ingiltere IRA yla senelerce uğraştı ispanya ETA'nın ayrılıkçı faaliyetleriyle çok ciddi kan kaybetti ama hepsi çözümleri siyasal yordamlarla yaptı , tony blair IRA terör örgütü lideriyle aynı masaya oturdu çokta ciddi tepki aldı ama adam sadece şunu söyledi bu konuda şeytan bile olsa onla dahi masaya otururum dedi örgütün önemli isimleri içeriden çıkartıldı IRA silahsızlanmayı kabul etti bugün sinn fein partisi olarak mecliste kendi haklarını siyasetle arıyorlar .
parti kapatmak bir seçenektir. ama ne kadar demokratik bir seçenek olduğu tartışılır.

dipnot : milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını bende her zaman talep ettim dokunulmazlıkları kalkan vekillerden kimisi yargılanır kimisi beraat eder ama artık bu demokrasi ayıbı olan dokunulmazlık kalkmalıdır .

İnan Değil Sana Kastım Cahille Sohbeti Kestim!!
uychar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla