Yalnız Mesajı Göster
Eski 08-04-2006, 09:26   #1 (permalink)
Üye Bilgileri
blackworm
Gümüş üye

blackworm kullanıcısının avatarı

Giriş: Jun 2006
Blog Başlıkları: 85
Rep Gücü: 2600
Rep Puanı : 258490
Rep Seviyesi: blackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstar
Varsayılan Yeni müdür kafayı okul müdürlerine taktı

İstanbul�un yeni Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Milli Eğitim Bakanlığı�nın 66 sayılı genelgesine dayanarak, görevde 5 yılını doldurmuş okul müdürlerinin yerini değiştirmek için çalışma başlattı. İstanbul�da 5 yıldır okul müdürlüğü yapan eğitimcilere, yol göründü.

Milli Eğitim Bakanlığı, Mart ayında Yönetici Atama Yönetmeliği�ni değiştirdi ve görevde 5 yılını dolduran okul müdürlerine �zorunlu yer değiştirme� yolunu açtı.

Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen, kadrolaşmaya yol açacağı ve görevdeki pek çok müdürü hak kaybına uğratacağı gerekçesiyle yönetmelik aleyhine Danıştay�a başvurdu.

Yargı süreci devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı, zorunlu yer değiştirme uygulamasını hayata geçirebilmek için başka bir formül aradı ve aynı yönetmeliğe dayalı 66 sayılı genelgeyi yayınladı. Genelge, 5 yılını dolduran okul müdürlerinin yerlerinin zorunlu olarak değiştirilmesini öngörüyor.

Birçok Milli Eğitim Müdürü, yargı sürecinin tamamlanmasını beklerken, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, 5 yılını dolduran ilk ve ortaöğretim okulu müdürünün görev yerinin değiştirilmesi için harekete geçti.

TALİMAT VERİLDİ

İstanbul�un yeni Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, 32 ilçe müdürünü toplayarak �İlçenizde 5 yılını dolduran okul müdürlerini tespit edin� diye talimat verdi. İlçe müdürleri, 7-11 Temmuz arasında 5 yılını dolduran müdürleri tespit edecek. İlk belirlemelere göre 588 okul müdüründen �3 yeni okul tercih etmesi� istenecek.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, zorunlu yer değiştirme işlemini 25 Ağustos�a kadar bitirmeyi planlıyor.

EĞİTİMCİLER KARŞI ÇIKIYOR

Ata Özer, müdürlerin eşdeğer bir göreve, hizmet puanı esas alınarak gönderileceğini ve haksızlık olmayacağını savunsa da yargıya giden Eğitim Sendikası yöneticileri aksini savunuyor.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, �Dört okulun müdürü, birinci sırada aynı okulu tercih etmişse, burada 15 puan takdir hakkı bulunan değerlendirme komisyonu devreye girecek� diyerek, kayırmalar olabileceğini öne sürdü.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan ise �Yandaşlar merkeze alınacak, diğerleri varoşlara gönderilecek. Amaç, kadrolaşma� iddiasında bulundu.

yazabileceğim okadar çok şey var ki inat ettim yazmıyorum...

fazladan bir kalbim var ama sana değil...
blackworm Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla

blackworm Kullanıcısına Teşekkur Edenler
Usher (08-04-2006)